PREPARACIÓN FÍSICA

Tienes un objetivo en tu mente...
- Preparación física para oposiciones, pruebas deportivas...
- Ponerte en forma
- Quieres empezar a correr
- Bajar peso..

Ponte en contacto con nosotros, y estudiaremos posibles servicios sin compromiso alguno.



dimarts, 12 de març del 2013


"5 raons per les quals treballar amb un preparador físic titulat

"

-        Avaluació precisa: Un Entrenador, o preparador físic professional avalua els teus objectius, estat de forma, coneixements ... per a dissenyar un programa progressiu amb la intenció d'aconseguir les teues metes. Açò comença amb una adequada avaluació del teu nivell de forma actual, que pot arribar a doblar als mesos següents


-        Informació continua: El teu Entrenador ha d'assegurar-se que sàpies en quin punt de la preparació, i estat de forma et trobes.


-        Motivació: Els Entrenadors no han de ser només uns Bons companys d'entrenament, a més ha de ser font de motivació per a seguir treballant de cara a buscar  els teus
objectius.



- Correcció: Posició del cos perfecta, esquena recta, abdomen fort, tècnica de carrera, posició damunt del bicicleta, periodització de l’entrenament i el que és més important el descans ... tots aquests paràmetres ajudaran a rendibilitzar el teu esforç i aconseguir més fàcilment les teues metes.



- Professionalitat: Has d'estar segur que el preparador físic que esculls tingui una formació adequada a les teues necessitats, ja que ser un esportista d'elit, no dóna la formació per a treballar amb els objectius d'una altra gent, la qual cosa si que dóna és molta experiència en l'esport d'alt rendiment, lloc al que només poden reunir un 5% dels esportistes.



- Diferents estudis mostren que un més d'un 65% de les persones que s'apunten al gimnàs, o pretenen preparar metes esportives i no fan seguir un pla de treball no aconsegueixen superar el primer mes tant en el centre esportiu, mentre els que + del 60% dels quals ho fan amb un preparador físic aconsegueixen els seus objectius.


dimecres, 6 de març del 2013


COMENÇANT A CORRER



Suposant que parts d'un nivell quasi nul d'activitat física i que tens com a objectiu eixir a trotar, preparar la temporada de carreres populars que és celebren a l’estiu i a les que t’agradaria participar; anem a intentar donar-vos unes pautes sobre com es pot començar a córrer de forma regular i segura, i sense que acabes avorrint aquest meravellós esport:

LENT I SEGUR
Quan es vol començar a córrer, s'està molt motivat. Açò no és roin, però pecar d'ímpetu, voler començar i aconseguir les metes ràpidament seria un plantejament inadequat i il·lògic. Per a progressar correctament en els teus entrenaments, has de vigilar els temps de descans i els ritmes en carrera. El increment de la intensitat, temps de carrera... ha de ser sempre progressiu.

TÈCNICA DE CARRERA
Alguna vegada has vist a algun corredor fer coses rares en els peus? A primera vista et poden semblar rars, però aquest tipus d'exercicis són molt beneficiosos i et poden ajudar completament, millorant la teua postura corporal durant la carrera i, sobretot, evitant que et lesiones.
Aquests exercicis a més de reforç de la tècnica, tenen una llavor fonamental en la millora de la nostra condició física en grups musculars implicats a la carrera; aquests s'han de realitzar com a part de l'escalfament al menys un dia a la setmana, o dos en el cas d’eixir a córrer més de tres vegades a la setmana. A més, han de fer-se sobre un terreny pla i tou, sent la superfície el més llisa possible.
La distància amb la qual es treballarà serà de 25-30 metres.
Dins dels exercicis que es consideren bàsics i amb baix impacte, ressaltem els següents: caminar amb els talons, caminar amb les puntes, desplaçaments laterals, skipping amb genolls al pit i skipping amb talons al gluti (inclinant lleugerament el tronc cap a avant). Tots aquests exercicis són de reforç i el seu principal objectiu és la correcció de punts febles i la consolidació dels punts forts.

POSTURA DE CARRERA
Començant pels peus, cal respectar el patró de marxa en el que el major impacte recau en el taló al impactar en terra, hi ha una transició passant per l’arc del peu per impulsar-se amb la part davantera del peu.
Respecte a les cames,  aquestes deuen de tindre la tensió necessària per assimilar cadascun dels impactes contra el terra, els genolls han de mantindres semiflexionats durant la fase d’impacte, ja que d’aquesta manera la transició a la fase de impuls serà més fluida.

Respecte al tren superior, disminueix l'oscil·lació de braços, mantingues les mans, mantingues els muscles relaxats i els colzes amb una angulació de 90º, evitant tenir-los oberts, mantenint-los prop de la cintura. Amb tot açò, aconseguiràs una major estabilitat.

RESPIRACIÓ
Cal concentrar-se al mateix temps que ens posem en marxa en un patró de respiració, tria el patró que et siga més còmode (inhalant pel nas i exhalant per la boca), per exemple, 3 passos per a inhalar i 2 passos per a exhalar, 2 passos per a inspirar i 2 passos per a exhalar, etc. Portar una respiració controlada des del principi et va a proporcionar una assimilació més ràpida d’aquesta, i un bon control del ritme de carrera.

RITME
Segueix un ritme suau en el qual pugues mantenir una conversa, les teues pulsacions s'hauran de mantenir entre un 55-65% del teu FCMáxima (la formula més senzilla per a obtindré el teu màxim seria resoldre la següent formula 220-edat, no és gens fiable, ja que aquesta va a dependre molt del teu estat de forma, vida esportiva... però per a fer-se una idea un bon ritme de rodatge deuria estar entre els 135-150ppm)
L'ideal en les teues primeres eixides és alternar trams de carrera contínua amb trams caminant, Has d'acabar són una sensació còmoda, si et falta l'alè en acabar, vigila el ritme i baixa-ho en els teus rodatges.

EQUIPACIÓ
Estem a l'hivern, així que pots córrer amb pantalons llargs o amb malles específiques per a córrer. La part d'a dalt es pot cobrir amb una samarreta tèrmica i un tallavents, però açó és secundari... per començar a córrer al que hi ha que donar-li més importància a l'elecció de les teues sabatilles. Has de deixar de costat les sabatilles minimalistes, les sabatilles de carrer, les de tennis, les botes de basquet... i apostar per unes especifiques de running amortiment, les sabatilles són un element important per a evitar lesions en els genolls, en els turmells, esquena...

DESCANS
Si no estàs acostumat a realitzar exercici físic, segurament la teua musculatura i articulacions no estiguin preparades, i al cap d'unes setmanes es poden ressentir amb la càrrega d'entrenament. En aqueix cas hauries de prendre un descans d'uns dies per a recuperar-te. La millor opció per potenciar la teua musculatura i previndre problemes musculars és bassa en un treball de força al tren inferior, per exemple, amb sentadilles, tisores i extensions en màquina.
És recomanable acudir a una sala de musculació i realitzar els exercicis amb màquines que guien els moviments, evitaràs desequilibris i desestabilitzacions innecessàries; a més de  tindre referencies i correccions per part dels monitors de sala

ALIMENTACIÓ
Ara que realitzes exercici físic necessitaràs una major aportació energètica.
En la dieta del corredor, els carbohidrats són els nutrients més important. 
És aconsellable ingerir-los abans i després de córrer si l'entrenament té un mínim d'exigència, i com més esperes a reposar les reserves de glucogen després, més tardarà el teu cos a recuperar-se. Fins i tot si deixes passar només una hora abans d'ingerir hidrats de carboni, el teu cos es recuperarà més lentament que d'haver-ho fet immediatament després, i estaràs més cansat per al següent entrenament.
Uns exemples de bons carbohidrats són els següents: cereals i els seus derivats (civada, pasta, blat, arròs, etc.), tubercles i arrels com la creïlla o el boniato, làctics com la llet o el iogurt, fruites i verdures i llegums com les llenties.

Ara que tens paràmetres per posar-te en marxa... sols et queda posar-te les esportives i eixir córrer; quan de temps? Quants dies a la setmana? Quines esportives son les que tenen  eixa amortiguació? Com organitzar la meua dieta?... tot açò pots consultar-ho a nosaltres, sense cap compromís.. tens qüestions?